Page 18 - VillaVanilla karta menu
P. 18

Kacza pierś pieczona z jabłkiem, na sosie z wiśni, glazurowaną marchewką i kaszą gryczaną
Duck breast baked with apples, on sour cherry sauce, served with glazed carrots and buckwheat groats
Gebratene Entenbrust mit Apfel auf Sauerkirschsoße, gla- sierten Karotten und Buchweizengrütze
Wieprzowina - Cielęcina / Pork - Veal / Schweinefleisch - Kalbfleisch
Placki ziemniaczane przekładane gulaszem wieprzowym z łezką kwaśnej śmietany
Potato cakes with pork stew and a drop of sour cream
Kartoffelpuffer mit Schweinegulasch und einem Tropfen saure Sahne
Panierowany schab z kością, z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
Joint of pork coated in breadcrumbs with boiled potatoes and fried cabbage
Paniertes Schweinekotelett am Knochen, gekochte Kartof- feln und angebratener Kohl
Sakiewka z cielęciny zapiekana z suszonymi pomidorami i mozzarelą z ziemniakami szpinakowymi, kolorową sałatą i sosem szefa
Pouch of the veal baked with dried tomatoes and mozzarella, with spinach potatoes, colourful salad and sauce of the boss Sack aus dem Kalbfleisch, mit getrockneten Tomaten und Mozarella überbacken, mit Spinatkartoffeln, buntem Salat und Chefsoße.
Pikantnie marynowane żeberka, na prażonej kapuście, z opiekanymi ziemniakami
Spicy pickled ribs, served on roasted cabbage with baked potatoes
Scharf eingelegte Rippchen auf geröstetem Kohl mit gebac- kenen Kartoffeln
Roladka z polędwiczki wieprzowej ze szpinakiem i borowikami, z kluseczkami i grillowanymi pieczarkami
Meat roll of the pork fillet with spinach and boletus, with small dumplings and grilled mushrooms
Roulade aus dem Schweinefilet mit Spinat und Steinpilzen, dazu kleine Klößen und gegrillte Champignons
Kawiarnia RestauracjA Noclegi
Gramatura dań dostępna u Szefa Kuchni


































































































   16   17   18   19   20